[CAMPANIE STAFF]Cautam moderatori si designeri activi!
Welcome to WTFCS Community Forums!
Servere gaming la super-preturi! [HOSTING SERVICE]
-->






Romanii vor trebui sa confirmecu buletinul dreptul de a-si folosi SIM-ul.
Author : Robotelul WtfCS, Category : Discuţii, 0 Replyes, 1076 Views
EVALUATE THIS TOPIC
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Guest(s)
Wtfcs Community
         
21
POSTS
2,008
THREADS
390
REPUTATION
Male
Sex

WtfCs Coins: 0[w]

8Y
04-10-2014, 04:51 PM (This post was last modified: 04-10-2014, 04:52 PM by Robotelul WtfCS.)
#1
In numele sigurantei nationale, milioane de romani vor fi pusi pe drumuri si obligati sa semneze contracte, daca vor sa mai vorbeasca la telefon.

Guvernul a adoptat marti un proiect de lege, potrivit caruia toti cei care detin cartele preplatite trebuie sa isi dea datele personale, inclusiv CNP-ul. In Romania, in acest moment, sunt active peste 13 milioane de cartele pre-pay.

Masura a fost decisa in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, dupa atentatele teroriste din 2012 din Bulgaria. Atunci atacatorii au comunicat cu ajutorul cartelelor prepay.

"Toti detinatorii de cartele prepay vor fi obligati sa depuna un document de identitate pentru a se inregistra. Daca nu vor face acest lucru, furnizorii de telefonie vor sista cartela", a spus Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei.
Premierul il contrazice insa pe ministrul justitiei
"- Ce se intampla cu actualii utilizatori?
- Nimic, nu mai poti sa-i mai chemi. Cred ca sunt 12 sau 14 milioane de cartele in uz. In mod sigur, e o masura pt viitor. Sa nu ii speriem pe cei care au cartele deja. Cred ca sunt o multime de liceeni si elevi de scoala au astfel de cartele. Sa nu ii speriem ca o sa-i duca cineva undeva sa ii inregistreze", a spus Ponta.

Totusi in legea aprobata de Guvern scrie negru pe alb ca posesorii de cartele prepay au de ales: fie semneaza contracte si isi dau datele personale, fie renunta la serviciile preplatite.
In traducere libera, vrei cartela preplatita, trebuie sa dai buletinul, toti posesorii de cartele prepay vor trebui sa semneze un contract care va contine numele, prenumele, CNP-ul ,seria si numarul actului de identitate.

Legea ar trebui sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2015, deci teoretic anul viitor la 1 iulie, cine nu si-a dat datele personale, risca sa nu nu-si mai poata folosi sim-ul.
Dupa intrarea in vigoare a legii cel mai probabil cartelele nu vor mai putea fi cumparate de la colt de strada ca si pana acum deoarece multi proprietari de magazine nu au dreptul de a colecta date cu caracter personal.

Proiectul de lege merge si mai departe si prevede ca nimeni nu va mai putea sa foloseasca retelele de internet wireless gratuite din restaurante, baruri sau parcuri daca nu isi introduce intai numele, prenumele sau CNP-ul. Documentul va ajunge in parlament, unde poate suferi modificari.
Regulament forum: You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.


Forum Jump: