[CAMPANIE STAFF]Cautam moderatori si designeri activi!
Welcome to WTFCS Community Forums!
Servere gaming la super-preturi! [HOSTING SERVICE]
-->






Simbolurile Egiptului in pericol..
Author : Destroyer, Category : Știați că..., 0 Replyes, 915 Views
EVALUATE THIS TOPIC
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Guest(s)
STARBOY
       
1,714
POSTS
1,354
THREADS
650
REPUTATION
Male
Sex

WtfCs Coins: 1.64[w]

8YDrunk Member1K
04-28-2014, 08:17 PM
#1
Murgan Salem al-Gohary, un lider jihadist egiptean care are legături recunoscute cu talibanii, a instigat marţi la "distrugerea Sfinxului şi Piramidelor de la Giza, din Egipt", relatează presa egipteană.

"Toţi musulmanii sunt însărcinaţi cu aplicarea învăţăturilor islamice prin distrugerea idolilor, aşa cum am făcut în Afganistan când am distrus statuile lui Budha", a declarat acesta într-un interviu la o televiziune privată egipteană, cu audienţă ridicată în rândul egiptenilor şi arabilor.

"Allah i-a ordonat Profetului Mahomed să distrugă toţi idolii", a adăugat acesta. "Când am fost cu talibanii, am distrus statuile lui Budha, ceva ce guvernul nu a reuşit să facă".

Comentariile sale au venit a doua zi după ce mii de ultraconservatori islamici s-au adunat în Piaţa Tahrir, pentru a cere aplicarea strictă a legii Sharia în noua constituţie.

Pentru a răspunde declaraţiilor lui Gohary, vicepreşedintele partidului tunisian Ennahda, şeicul Abdel Fattah Moro, a intrat în direct prin linie telefonică în emisiune şi i-a spus lui Gohary că Amr ibn al-Aas, istoricul comandant militar care a cucerit Egiptul, nu a distrus statuile.

"Aşa că cine eşti tu să faci asta? Profetul a distrus idolii pentru că oamenii se rugau la ei, dar nimeni nu se roagă la Sfinx şi la piramide", a adăugat acesta.

Şeicul Gohary, în vârstă de 50 de ani, este cunoscut în Egipt pentru instigare la violenţă, potrivit Egypt Independent.

"A mai fost condamnat de două ori, una dintre cele două sentinţe a fost închisoarea pe viaţă. Ulterior acordării acestei sentinţe, el a părăsit Egiptul deplasându-se în Afganistan, unde a fost grav rănit în timpul invaziei Statelor Unite. În 2007, acesta a călătorit din Pakistan în Siria, care l-a predat Egiptului. După căderea lui Mubarak din 2011, acesta a fost eliberat din închisoare de o hotărâre judecătorească", relatează ziarul.

Islamiştii au acaparat alegerile prezidenţiale şi parlamentare post-revoluţionare, Frăţia Musulmană şi Islamiştii Salafiţi reuşind să acceadă la putere, fapt ce a creat temeri cu privire la viitorul vestigiilor Egiptului Antic, crezându-se că salafiţii vor încerca modificarea regulamentelor cu privire la monumentele antice egiptene.

Cu toate acestea, mulţi speră că noul preşedinte egiptean, Mohammed Mursi, va facilita conservarea cât mai bună a patrimoniului cultural egiptean.
Regulament forum: You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.


Forum Jump: