[CAMPANIE STAFF]Cautam moderatori si designeri activi!
Welcome to WTFCS Community Forums!
Servere gaming la super-preturi! [HOSTING SERVICE]
-->






8 Ciudatenii ce tin de istorie, pe care nu le stiai
Author : Giacomo, Category : Știați că..., 0 Replyes, 536 Views
EVALUATE THIS TOPIC
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Guest(s)
Staff Ts3
 
344
POSTS
104
THREADS
20
REPUTATION
Male
Sex

WtfCs Coins: 3.44[w]
12-13-2018, 10:56 PM
#1
Daca te gandeai ca traiesti vremuri ciudate, afla ca istoria ascunde numeroase alte lucruri si mai neobisnuite. Exista detalii legate de geografie, traditii, superstitii sau politica, ce ar surprinde astazi pe multi.

In trecut, politica era mult mai agresiva

Desi multi se plang de agresivitatea din viata politica de astazi, se pare ca lucrurile stateau mult mai rau in trecut. Un exemplu ar putea fi episodul in care doi senatori americani s-au luat la bataie. Senatorul Sumner a tinut un discurs in care l-a jignit pe senatorul Brooks, un reprezentant activ al celor pro-sclavie.

La cateva zile distanta, cei doi se intalnesc pe holurile Senatului, iar Brooks incepe sa isi bata cu salbaticie contracandidatul. In urma altercatiei violente, Sumner se alege cu leziuni extrem de serioase ce il scot din viata politica pentru trei ani, iar Brooks este reales si vazut ca un erou in randurile grupurilor cu viziuni pro-sclavie.

Protocolul mortii

E greu de crezut ca o regina a fost condamnata la moarte de o lege cu care chiar ea era de acord, insa lucrurile asa s-au petrecut in secolul XIX, in Sian. In acea regiune, oamenii de rand nu aveau voie sa o atinga pe regina, altminteri fiind condamnati la moarte. Tocmai de aceea, atunci cand barca in care se afla regina s-a rasturnat, nimeni nu a avut curajul sa o salveze, desi acest lucru nu ar fi fost deloc dificil. Regina, in varsta de 19 ani, a murit impreuna cu fiica sa.

Culoarea mov, o raritate

In lumea antica, purpuriul sau violetul era o raritate. Grecii cunosteau o singura metoda de a obtine aceasta culoare, cea provenita de la o secretie a unui tip de melc de mare. Asadar, pentru a obtine o cantitate suficienta de vopsea, foarte multi melci erau crescuti. De aceea, substanta coloranta era foarte scumpa si doar cei foarte bogati si-o puteau permite.

De asemenea, in multe culturi, movul era asociat cu regalitatea, iar cei de rand nu aveau voie sa il poarte.

Prima persoana nascuta pe un continent

Guvernul argentinian a dorit sa forteze un pic nota inainte de a cere suveranitatea asupra unei regiuni din Antarctica. Asa ca, in 1978, a trimis in Baza Esperanza, Antarctica, o femeie insarcinata care a si nascut acolo un baiat. Desi argumentul argentinienilor era acela ca aveau primul nascut pe continent, doleantele nu le-au fost ascultate.

Eratostene si marimea Pamantului

Marii matematicieni ai lumii nu au avut nevoie de instrumente elaborate pentru a calcula marimea Pamantului. Eratostene, un matematician grec care a trait in secolul 3 i.Hr., a reusit aceasta performanta, de a calcula circumferinta Pamantului, folosindu-se doar de bete si umbre. Valoarea la care a ajuns, 46.300 kilometri, e foarte aproape de cea oferita astazi de catre specialisti, diferenta fiind de numai cateva sute de kilometri.

Sensul acelor de ceasornic si sensul opus acelor de ceasornic

Astazi, folosim deseori aceste expresii, insa de ce ceasul se misca in directia indicata de sensul acelor de ceasornic si nu altfel? Ei bine, motivatia consta in cadranele solare folosite cu mult timp inainte ca ceasurile mecanice sa fie inventate. Pe aceste cadrane solare, directia unei umbre se "misca" la fel ca acele de ceasornic. Asa ca atunci cand ceasurile au fost inventate, au fost concepute similar cu cadranele solare.

Cel mai scurt razboi

Cel mai scurt razboi din istorie s-a dat intre Anglia si Zanzibar, in 1896. Razboiul a durat aproximativ 38 de minute si Anglia a avut castig de cauza. Se pare ca motivul a fost acela ca britanicii sustineau un alt succesor la conducerea Zanzibarului, iar urmasul de drept nu a fost dispus sa abdice. In doar cateva minute, intreaga flota a Zanzibarului a fost nimicita, palatul evacuat si sultanul inlocuit.

Casa Alba, ca un petshop

Presedintii Statelor Unite ale Americii au fost cu siguranta iubitori de animale. De-a lungul timpului, Casa Alba s-a transformat intr-un adevarat petshop daca amintim doar de cateva dintre animalele aduse acolo de oamenii politici. Astfel, John Quincy Adams avea un aligator, Calvin Coolidge un hipopotam pigmeu, Andrew Jackson doi cocosi, William Taft vaci, iar Thomas Jefferson si Coolidhe adaposteau in Casa Alba ursi.
[WtfCs.Com]
Regulament Forum: You are not allowed to view links. Register or Login to view.
You are not allowed to view links. Register or Login to view.


Forum Jump: