[CAMPANIE STAFF]Cautam moderatori si designeri activi!
Welcome to WTFCS Community Forums!
Servere gaming la super-preturi! [HOSTING SERVICE]
-->






Ce este un “cloud” pe înțelesul tuturor
Author : Dark Angel, Category : Știați că..., 0 Replyes, 601 Views
EVALUATE THIS TOPIC
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Guest(s)
Loading....
         
2,635
POSTS
723
THREADS
60
REPUTATION
Male
Sex

WtfCs Coins: 0.02[w]

1K
Thumbs Up  05-19-2016, 10:34 AM
#1
[Image: 13336926997018090892.jpg]

Tot mai des auzim în ultimul timp despre noțiunea de cloud sau spațiu de stocare în cloud. Termenul vine din limba engleză, care înseamnă de fapt nor.

Cloud-ul este un spațiu de stocare virtual (de aici și sensul “aflat în nori”) care se găsește pe un server undeva, dar care de fapt este tot un hard disk pe care vă puteți stoca informații (fișiere, poze etc).

Să presupunem la un moment dat nu mai ai spațiu suficient pe dispozitivul tău: telefon, tabletă, computer, laptop sau vrei să îți păstrezi în siguranță anumite fișiere, pe care să le accesezi de câte ori ai nevoie. Ai avantajul că dacă ai probleme cu dispozitivul tău, nu îți mai merge laptopul sau telefonul, datele pe care le-ai stocat în cloud rămân în siguranță. Altfel la reinstalarea sistemului de operare ar trebui formatat hard-ul și informațiile s-ar pierde.

Foarte ușor îți poți sincroniza dispozitivele (în sensul de a accesa sau a te pune în legătură cu cloud-ul), având acces de câte ori ai nevoie la datele tale stocate în cloud.

Lucrezi acasă la ceva și mergi la muncă, acolo poți sa continui de unde ai rămas. Nu trebuie să faci nimic pentru asta, totul se sincronizează singur.

Marile site-uri de presă sau televiziune îți țin imaginile sau fișierele video pe un server extern, astfel denumit cloud. Le accesează de câte ori au nevoie.

În concluzie cloud-ul este un mod facil de a păstra în siguranță datele. Tot ceea ce ai nevoie este un cont pe care îl faci și eventual descărcată o aplicație pentru dispozitivele mobile.

Unele spații gen cloud sunt gatuite altele se plătesc.

Cele mai cunoscute sunt Google Drive pentru cei care au cont de GMail sau Dropbox pentru cei care folosesc Yahoo Mail.
Regulament forum: You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.


Forum Jump: