[CAMPANIE STAFF]Cautam moderatori si designeri activi!
Welcome to WTFCS Community Forums!
Servere gaming la super-preturi! [HOSTING SERVICE]
-->






Iarna
Author : czr.v, Category : Știați că..., 0 Replyes, 640 Views
EVALUATE THIS TOPIC
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Guest(s)
Membru
 
1,146
POSTS
188
THREADS
349
REPUTATION
Male
Sex

WtfCs Coins: 2[w]

1K1K1K1K1K1K1K1K1K1K1K1K1K1K1K1K1K1K1K1K1K1K1K
04-08-2019, 02:59 PM
#1
Iarna este cel mai trist și cel mai vesel anotimp al anului în același timp. Dacă stai să te gândești, în decembrie, prima lună de iarnă, toată lumea se bucură de sosirea acestui anotimp, de magia sărbătorilor, iar după ce sărbătorile au trecut, magia dispare și iarna devine cel mai urât anotimp. Poate reușesc să îți schimb puțin percepția despre acest anotimp cu următoarele curiozități.



1. Pământul este cel mai apropiat de Soare în luna decembrie, ceea ce poate părea ciudat având în vedere că tot în decembrie este solstițiul de iarnă, deci ziua cea mai scurtă din an.

2. Cel mai mare fulg de nea care a căzut vreodată pe pământ a măsurat, potrivit Guinnes World Records, 38 cm în lățime și 20 cm în grosime. Acesta a căzut în 28 ianuarie, 1887, în Fort Keogh, Montana din Statele Unite ale Americii.

3. În Noua Zeelandă există o insectă, numită Weta, care îngheață iarna, când temperaturile scad sub 0 grade. Când temperaturile încep să crească din nou, insecta se decongelează și revine la viață.

4. Un fulg de nea cade în mod normal cu o viteză de aproape 5 km pe oră.

5. Zăpada pare albă pentru că este formată din cristale de gheață așezate una lângă cealaltă. Acestea reflectă și refractă lumina soarelui, iar „culoarea” albă este provocată de lumina refractată în cristale. Albul nu este nimic mai mult decât combinația tuturor nuanțelor vizibile de pe spectru, în egală măsură. În realitate însă, fiecare cristal de gheață este translucid.

6. În emisfera sudică, iarna este mai blândă, datorită faptului că există mai mult larg maritim și mai puțin pământ decât în emisfera nordică.

7. Prima olimpiadă a jocurilor de iarnă a avut loc în Franța în 1924. Țările din emisfera sudică nu au fost gazdă și nu au aplicat niciodată pentru a fi gazda jocurilor olimpice de iarnă.

8. Aproximativ 12% din suprafața planetei este acoperită în permanență cu gheață și zăpadă.

9. Iarna este un anotimp cauzat de înclinarea emisferei (nordice sau sudice) în direcția opusă soarelui. De aceea anotimpul poate fi observat în decembrie – februarie în emisfera nordică și în iunie – august în emisfera sudică.

10. Prunul chinezesc este una dintre puținele plante care au perioada de înflorire iarna.
You are not allowed to view links. Register or Login to view.



Forum Jump: