[CAMPANIE STAFF]Cautam moderatori si designeri activi!
Welcome to WTFCS Community Forums!
Servere gaming la super-preturi! [HOSTING SERVICE]
-->






[NEWS] Riposta Iranului: Atac cu rachete asupra a două baze militare din Irak
Author : KenZ0, Category : Media, 0 Replyes, 784 Views
EVALUATE THIS TOPIC
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Guest(s)
Pb.WtfCs.Com
       
2,006
POSTS
226
THREADS
876
REPUTATION
Male
Sex

WtfCs Coins: 2.49[w]

MOTM8Y1K
01-08-2020, 03:55 AM (This post was last modified: 01-08-2020, 04:03 AM by KenZ0.)
#1
:fight: Cel puțin 10 rachete au lovit marți (08.01.2020) noapte baza aeriană al-Asad și pe cea din Erbil, din vestul Irakului, care găzduiesc soldați americani, informează CNN. Atacul a fost inițiat de pe teritoriul Iranului, iar rachetele folosite sunt balistice.



ACTUALIZARE 2:36 Surse irakiene au declarat pentru CNN că atacul s-ar fi soldat cu victime.


ACTUALIZARE 2:18 Pentagonul a anunțat că fost vorba despre un atac cu „mai mult de 12” rachete balistice, care a vizat două baze cu militari americani.


:-h „Este clar că aceste rachete au fost lansate de pe teritoriul Iranului și au vizat cel puțin două baze militare irakiene care găzduiesc soldați americani și personal din cadrul coaliției internaționale!, a declarat Johathan Hoffman, asistent al secretarului apărării. Este vorba despre baza de la al-Asad și cea de la Erbil.

:fight: :-h „În prezent, evaluăm pagubele”, a mai spus oficialul. El a adăugat că bazele erau plasate sub stare de alertă ridicată, pentru că existau informații că regimul iranian plănuia să atace forțele și interesele americane din regiune. 

„Pe măsură ce evaluăm situația și răspunsul nostru, vom lua toate măsurile necesare pentru a proteja și apăra personalul american, partenerii și aliații din regiune”, a declarat Pentagonul.

ACTUALIZARE ora 2:08. Un oficial american din domeniul apărării a confirmat pentru CNN că a avut loc „un soi de atac” asupra bazei al-Asad, dar nu a dat mai multe detalii.

Baza aeriană al-Asad este situată la circa 200 de kilometri vest de Bagdad.

Încă nu se știe dacă sunt victime.

:fight:



Potrivit CNN, președintele Donald Trump a fost informat despre atacul cu rachete asupra bazei americane din Irak. „Suntem la curent cu informațiile despre atacuri asupra unor facilități americane din Irak. Președintele a fost informat și monitorizează situația îndeaproape și se consultă cu echipa sa pentru securitate națională”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Stephanie Grisham.

Vestea despre atacul asupra bazei americane din Irak a venit chiar în timp ce liderii Congresului aveau o întâlnire pentru a discuta pe tema Iranului.

Atacul vine în contextul în care Iranul amenințase cu o „răzbunare cruntă” după ce influentul general iranian Qasem Soleimani a fost ucis vineri într-un atac cu dronă, la Bagdad, din ordinul lui Donald Trump.

:-h :fight:
You are not allowed to view links. Register or Login to view.

[Image: 2PcOR2h.png] 

Apreciezi munca mea? Nu uita sa imi dai like :) 
 You are not allowed to view links. Register or Login to view.


Forum Jump: