WTFCS Community | Gaming community @ since 2011

Full Version: Alimentele care te pot lasa fara urmasi
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Cercetatorii de la Harvard atrag atentia asupra unui efect secundar necunoscut al unor alimente considerate pana acum sanatoase: lactatele.
Pe primul loc in lista lactatelor cu efecte secundare nedorite este branza. Consumata in cantitate mai mare decat 85 de grame zilnic, ea afecteaza serios fertilitatea barbatilor, scrie Daily Mail.

De fapt, orice produs lactat aduce in corpul barbatilor o cantitate mare de hormoni feminini (estrogeni), care sunt prezenti in mod natural in lapte si care au un efect negativ asupra calitatii spermatozoizilor.

Astfel, cei care isi doresc sa aiba copii nu trebuie sa consume zilnic mai mult de 3 portii de lactate. O portie inseamna un pahar cu lapte, o inghetata, o lingurita de frisca sau 28 de grame de branza.

Oamenii de stiinta de la Harvard au analizat dieta a 189 de barbati, cu varste intre 19 si 25 de ani. Toti erau sanatosi si faceau regulat sport.

Cei care mancau zilnic mai multe lactate aveau o calitate a spermei mai scazuta cu 25% decat cei care nu prea consumau asemenea produse.

Specialistii tin sa precizeze ca studiul lor nu trebuie sa duca insa la refuzul barbatilor de a mai consuma lactate.

Acesta este prima cercetare serioasa privind influenta dietei asupra fertilitatii barbatilor, toate studiile anterioare fiind dedicate problemelor pe care le aveau femeile