WTFCS Community | Gaming community @ since 2011

Full Version: Windows 8
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Windows 8 este primul sistem de operare Microsoft capabil să unească lumea tabletelor cu cea a PC-urilor, oferind utilizatorilor o experienţă interactivă şi plăcută, atât din faţa tastaturii unui PC desktop complet utilat, dar şi pe ecranul tactil al unei tablete.
Pentru a împăca în egală măsură ambele categorii de dispozitive, Windows 8 adoptă un sistem cu două interfeţe distincte, una pentru PC-uri şi sisteme laptop şi o interfaţă special creată pentru ecrane tactile.

Cei care preferă interfaţa clasică pentru PC sunt întâmpinaţi cu un Windows Explorer asemănător celui din Windows 7, dar modificat pentru mai multă eficienţă în desfăşurarea operaţiilor uzuale şi optimizat pentru o mai bună compatibilitate cu ecranele tactile. Pentru scopul propus, interfaţa Windows Explorer a fost utilată cu o colecţie generoasă de icon-uri cu diferite dimensiuni, menită să faciliteze îndeplinirea operaţiilor comune, cum ar fi mutarea unor fişiere folosind interfaţa touchscreen şi nu neapărat tastatura şi mouse-ul.
Task Manager-ul din Windows 8 a fost complet refăcut, noua versiune oferind mai multe facilităţi prin care putem evalua starea de funcţionare a sistemului de operare.
Ecranul de start este nimic altceva decât un meniu Start adaptat pentru formatul unei tablete şi dimensionat pentru întreaga suprafaţă a ecranului. De aici lansăm aplicaţiile instalate şi obţinem informaţii relevante despre starea acestora, prezentate sub formă de text sau imagini. Spre exemplu, putem afla dacă am primit mesaje noi prin e-mail, titlurile ultimelor ştiri descărcate de clientul RSS sau numele melodiei redate în player-ul software minimizat, ilustrat folosind coperta albumului. Toate aceste informaţii sunt actualizate în timp real, astfel încât vom şti întodeauna dacă o aplicaţie are informaţii noi de oferit, fără a trebui să o maximizăm pentru a verifica personal.