WTFCS Community | Gaming community @ since 2011

Full Version: DROGUL ZOMBIE
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Substanţa activă a acestui drog – dezomorfina - a fost sintetizată pentru prima dată în anul 1932, în Statele Unite ale Americii, în vederea utilizării medicale. În urma studiilor realizate, a reieşit faptul că această substanţă are un efect analgezic, de 8 – 10 ori mai puternic decât al morfinei şi cu o toxicitate de 3 ori mai mare decât a acesteia, cu efecte nocive asupra sănătăţii umane", spun reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog.Consumul acestui tip de drog a fost semnalat pentru prima oară în Rusia şi există suspiciunea că se utilizează şi în Germania, fapt însă neconfirmat până în prezent. Întrucât dezomorfina poate fi sintetizată din codeină, Agenţia Naţională Antidrog face un apel direct către unităţile farmaceutice privind respectarea întocmai a circuitului legal al acestei substanţe.

"Crocodil" a intrat pe piaţa din Europa de Vest, după ce a făcut ravagii în Rusia. Descoperit în Germania, autorităţile avertizează în legătură cu riscurile acestui înlocuitor de heroină, care poate provoca moartea de la prima injectare.

În prima fază, pielea se necrozează, căpătând o nuanţă verzuie, care seamănă cu pielea de crocodil. Apoi, muşchii se descompun, organele se descompun, iar oasele sunt fragilizate ireversibil.

Efectul fizic al drogului trece în două ore, ceea ce determină consumatorul să îşi injecteze mai multe doze pe zi.

Speranţa de viaţă a utilizatorilor se ridică în puţine cazuri la trei ani, majoritatea murind după un an. Pentru unii, prima injectare este mortală.
Ca urmare a acestor studii, dezomorfina a fost supusă controlului internaţional, fiind clasificată ca substanţă stupefiantă, fără uz medical. În legislaţia din România substanţa face parte din Tabelul nr. 1 din Legea nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope.