WTFCS Community | Gaming community @ since 2011

Full Version: Top 10 cele mai ciudate descoperiri EVER !
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pozitia codasa din top 10 mistere umane ii apartin cazurilor de combustie spontana.
Una dintre cele mai cunoscute povesti ce implica acest proces paranormal s-a petrecut in 1966, cand doctorul pensionar John Bentley din Pennsylvania a murit in urma a ceea ce pare a fi un foc spontan in casa proprie. Barbatul mergea cu ajutorul carjelor, ceea ce face ca miscarea sa se fie una inceata, iar focul pare a fi constrans intr-o mica zona care a realizat si o gaura in parchet, raducandu-l pe fostul profesor la un pumn de cenusa in mare parte. Combustia spontana are explicatii paranormale si fiziologice, care nu sunt insa definitive.
Pozitia a noua este luata de craniul in forma de stea.
Craniul descoperit in anii 1930 in Chihuahua, Mexic, a devenit obsesia de o viata a lui Lloyd Pye, un autor expert in paranormal si eteric, care si-a dedicat viata descoperirii originii ciudatei fosile. Craniul are o forma lata la spate si orbite mari, mult mai mari decat cele umane, asa incat Lloyd a speculat ca aceasta ar putea fi de origine extraterestra sau ar fi cel putin un hibrid extraterestro-uman. Originea craniului ciudat a ramas necunoscuta si astazi caci, desi in 1999, Lloyd a supus tesutul fosilizat unui test AND care a confirmat ca acesta este de origine umana, el sustine ca testele nu au fost destul de clare, caci nu au avut la indemana destule probe de AND pentru a oferi un rezultat clar.
Pozitia a opta in top 10 mistere umane este detinuta de craniul “gras”, o fosila a carei varsta nu este cunoscuta, descoperita in pesteri mexicane alaturi de alte asemenea monstre fosilizate de craniu.
Acest craniu cvasi-complet prezinta o infatisare umana, cu orbite mult mai proeminente si mari decat cele ale unui craniu obisnuit, avand si un craniu foarte umflat fata de unul obisnuit a ramas un mister. Cercetatorii se intreaba daca aceste ramasite sunt umane, daca au suferit modificari genetice sau daca apartin unor creaturi inca necunoscute care poate nu provin de pe Pamant.
Pe locul sapte in top 10 mistere umane se afla urma fosilizata in piatra permiana.
In 1987, paleontologul Jerry McDormand a descoperit in New Mexico o urma de picior care corespunde anatomic cu cel uman alaturi de fosilele unor pasari si insecte, insa cea mai importanta astfel de urma a fost lasata intr-un strat permian vechi de peste 250 milioane de ani, dupa cum spun datele stiintifice actuale. Aceasta descoperire este considerata problematica de catre cercetatori si nu este cercetata in prezent.
Pozitia a sasea in top 10 mistere umane este luata de Pedro, o mumie umana desoperita in Wyoming in 1930, in canioanele aproape de muntii Pedro, in timp ce cautatorii de aur dinamitau zona.
Mumia se afla in pozitie sezuta, cu picioarele pe langa corp si mainile asezate in poala. Barbatul pare a fi la varsta a doua, masurand doar 35 de cm. Intre timp, mumia a fost pierduta si doar razele X realizate in prezenta sa au mai ramas, iar cercetari recente sugereaza ca aceasta ar fi fost un copil mic sau chiar un fetus care ar fi putut suferi de encefalita.
Omul cu 14 degete la maini obtine pozitia a cincea in topul misterelor umane.
Desi se spune ca in Orientul Mijlociu ar fi existat un satuc in care toti oamenii se nasteau cu 14 degete la maini, acest lucru nu a putut fi demonstrat, tot ce a ramas drept dovada fiind cateva poze ale unui astfel de barbat aflat la varsta a doua. Cel mai probabil insa, aceasta este o defectiune genetica.
Nu doar o data am vazut la televizor, in presa scrisa sau pe internet, demonstratii de magnetism uman, iata si un caz ceva mai ciudat.
Rusul Edward Numov, un cunoscut parapsiholog a realizat experimente publice in care isi ruga “cobaii” sa il ajute in timpul demonstratiilor sale. In timp ce plasa obiecte metalice pe corpul subiectilor sai, Naumov ii ruga sa se concentreze cat mai mult, iar cu cat se intampla acest lucru, cu atat si obiectele se lipeau parca de corpul celor aflati in transa. Acest fenomen a avut loc doar in prezenta parapsihologului si multi cred ca acesta tinea loc de energizator care realiza contactul dintre metal si moleculele umane.
Pozitia a treia este ocupata de o fosila, o urma a unei maini incastrate in piatra de calcar care dateaza de 110 milioane de ani.
[color=#87CEEB]Dervisii ocupa pozitia a doua in topul celor mai ciudate mistere umane, acestia putand sa isi provoace rani fara a avea nicio urmare grava.
Inghit sabii, isi inteapa pielea in locuri periculoase si totusi nu patesc nimic, neavand dureri si doar putina sangerare sau deloc, ranile provocate de intepaturi fiind vindecate aproape instantaneu. Este mai ciudat faptul ca dervisii pot fi raniti in accidente. Exista si oameni care fac acest lucru ce spun ca reusesc sa nu isi provoace rani grave tocmai datorita controlului extraordinar pe care il au asupra fiecarui muschi si nerv din corp.
[color=#87CEEB]Pozitia de top ii apartine craniului elongat descoperit in 1995 de arheologul Robert Connoly.
[color=#32CD32]Acest craniu a fost descoperit in America de Sud si cercetarile preliminare arata ca ar avea zeci de mii de ani de existenta pe suprafata Pamantului. Cercetatorii mai spun si ca acest craniu detine atat caracteristici ale craniului uman, cat si caracteristici neanderthaliene, lucru desemnat imposibil de studii antropologice anterioare, avand in vedere ca Neanderthalienii nu au existat in America de Sud. O bransa a cercetatorilor considera insa ca acest mister are o explicatie, si anume ca obiceiurile vremurilor demult apuse contineau si practica restrictiva care spunea ca, in timpul vietii, capul oamenilor putea fi legat strans cu bucati de piele, dand in cele din urma acest aspect dramatic craniului care a rezistat mii de ani.