WTFCS Community | Gaming community @ since 2011

Full Version: Ghid pentru admini
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Am observat că mulţi dintre cei noi nu prea se pricep la adminat, comenzi şi tot aşa. Aşa că am (re)făcut ghidul de acum ceva vreme legat de asta. Citiţi-l cu atenţie şi veţi avea de câştigat.

Pentru inceput va prezint cateva informatii si comenzi customizate care nu sunt la fel pe toate serverele si e bine sa le stiti ca sa nu va incurcati.

a. amx_ss nick => Face o poza respectivului jucator
b. amx_spectate => Cand va puneti spectator sa stati pe cineva sau plecati putin de la calculator scrieti aceasta comanda in consola pentru a fi in modul invizibil(sunteti spectator dar va arata la CT sau T )
c. amx_t/ct => pentru a muta


Acuma despre ghid incepem să purcedem la cele de scris:

1. ORGANIZARE
Eu personal sunt mai organizat de fel şi procedez după cum urmează. Înainte să deschid CS-ul deschid aşa:
- un Firefox, în care am tab-uri deschise cu pagina principală a forumului, secţiunea Admins Only, Ban-list-ul personal, girlshare.ro pentru demo-uri şi tinypic.com pentru SS-uri;
- un MSPaint, pentru print-uş consolei în cazul în care fac SS unui jucător şi iese de pe server fără să dea SS-urile;
- Y!M-ul, pentru primit SS-uri;
- un fişier text în Notepad, unde am formularul pentru Ban-list.

Faceţi în felul următor (ca să evitaţi discuţiile pe tema unei reclamaţii, spre exemplu): ai făcut un SS şi jucătorul iese de pe server. Îi iei IP-ul, îi dai amx_addban, faci print la consolă (poţi să selectezi unde apare „X dropped”, ca să iasă în evidenţă), ALT+TAB în Paint şi bagi print-ul consolei, ALT+TAB în joc ca să iei nick-ul şi IP-ul cu copy/paste (în consolă merge să selectezi text, ceea te ajută), ALT+TAB în Notepad ca să completezi formularul după care ALT+TAB în Ban-list şi postezi banul respectiv. În funcţie de experienţă în lucrul cu PC-ul, toată treaba asta durează maxim, dar maxim 2-3 minute. Eu am banul postat în listă într-un minut de la executarea comenzii. Asta ajută şi atunci când apar reclamaţii şi tu eşti plecat de acasă, ţi se poate consulta frumuşel ban-list-ul şi se rezolvă (teoretic, cel puţin) reclamaţia.

Aveţi grijă de ban-list, faceţi-i update pentru că atitudinea delăsătoare s-ar putea să vă coste -1 la grad sau, în cazuri mai grave, remove la admin. Şi n-aţi făcut nimic dacă aţi avut admin şi v-aţi bătut joc de el.

2. ATITUDINE
Aduceţi-vă aminte că nu v-aţi născut cu amx în palmă, aţi fost jucători obişnuiţi. Nu suferiţi de impresii cu ceilalţi jucători, nu vă ajută cu nimic şi dăunează imaginii serverului. Nu faceţi abuz de comenzi, indiferent de comandă (de la gag la ban sau exterminate, nu contează). Dacă aveţi o problemă (fie că e legată de adminat fie că e una personală, spre exemplu nu ştiu ce ceartă cu un alt admin), mergeţi la un admin cu grad mai mare, până la founder. Nu cred că vi se va da flit sau îşi va bate lumea joc de voi.f

Dacă aveţi ceva de spus la un topic, spuneţi clar şi răspicat, ca la Starea Civilă. Dacă nu, nu daţi reply la un post doar pentru +1 pe forum.

De asemenea, citiţi regulamentul şi asiguraţi-vă că îl respectaţi.



3. WALL
Dacă aveţi dubii în privinţa unui jucător, nu vă grăbiţi să-i daţi ban. Urmăriţi-l câteva runde, de preferat cu ESP on şi off, alternativ, ca să vă daţi seama dacă într-adevăr e wall sau skill. După ce vă dă SS-urile făcute, mai staţi pe el puţin, pentru că dacă are wall la buton s-ar putea să-l prindeţi (mulţi gândesc pe principiul „lasă că mi-a făcut poze, acum pot să joc liniştit”).

Dacă tot aveţi dubii, faceţi un demo şi arătaţi-i-l unui admin cu experienţă mai mare, sigur vă va ajuta.

3.1 AIM
Primul lucru pe care vi-l spun e să nu vă lăsaşi induşi în eroare de faza cu „aim-ul nu iese în poze”. Dacă e prost configurat, vă garantez că iese în SS-uri (uneori sunt puncte care n-au ce căuta pe acolo, alteori sunt ditamai liniile de la box-ul capului).


O chestie de bun simţ şi atitudine: din punctul meu de vedere, banul fără dovezi e zero barat. Oricât i-ar sări ţinta unuia, staţi 10 secunde pe el cu demo on ca să aveţi dovada, după care jet direct. Nu cred că 10 secunde în plus sau în minus fac diferenţa, când e vorba să fim corecţi şi să respectăm regulile.

4. ALTE CHESTII AJUTĂTOARE

Când primiţi un SS de la cineva şi respectivul joacă cu rezoluţii mici (640 x 480, spre exemplu), nu vă uitaţi direct pe el şi gata, „e curat”. Daţi un zoom cu softul cu care-l deschideţi, s-ar putea să vă apară chestii care la rezoluţia nativă a desktop-ului nu apar (cum e în cazul meu, dacă deschid un SS cu rezoluţia de mai sus mie mi se vede pe puţin mai mult de sfert de ecran, pentru că am rezoluţia nativă de 1280 X 1024).
Multi au probleme la banarea jucatorilor cu nick-uri scurte sau care folosesc caractere ciudate in nume.
Cum dai ban sau orice alta comanda pe un jucator care foloseste diverse semne grafice in nickname ?
Simplu:
1. Scri comanda status in consola ta.
2. Copiezi de acolo numarul clientului pe care vrei sa-l "articulezi" .
3. Executi comanda: amx_ban "# numar" minute motiv sau orice alta comanda.
Atentie: Puneti intre ghilimele # si numarul la orice comanda , nu neaparat ban.
"# numar" - reprezinta jucatorul nostru pe care vrem sa aplicam o comanda oarecare.

exemplu:
Sa zicem ca xulescu are numarul 1385 in fata numelui atunci cand am dat comanda vote
executam amx_banip "# 1385" minute motiv
sau amx_nick "# 1385" "Fan-wtfcs.com"
Puteti folosi orice alta comanda vreti voi si pe care nu o puteti executa normal pe jucatorii care folosesc caractere in nume.

În rest, aştept întrebări din partea voastră şi completări/sfaturi din partea celor cu experienţă mai mare.
Bun multumim
Nu s-a mai uitat nimeni.

T/c.
Subiect redeschis!