WTFCS Community | Gaming community @ since 2011

Full Version: Mitologii si legende
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Deci aici voi posta despre diferite mitologii si monstrii si legende
Daca aveti si voi ceva adaugati-le aici fara frica dar sa fie in romana :D

Dragonii



„Pentru a lichida popoarele, se începe prin a le altera, prin a le şterge memoria. Le distrugi cărţile, cultura, istoria şi altcineva le scrie alte cărţi, le dă o altă cultură, le inventează o nouă istorie. Între timp poporul începe să uite ceea ce este şi ceea ce a fost, iar cei din jur îl vor uita şi mai repede; limba nu va mai fi decât un simplu element de folclor care, mai devreme sau mai târziu, va muri de moarte naturală.” Concluzia este ca renastem din resturi aruncate val vartej prin istorie...

Cine nu a auzit de creaturile mitologici raspandite prin filme, jocuri, povesti, povestiri si legende, acele creaturi numite dragoni. Ideea este ca nu sunt ca acele creaturi intalnite i filme sau jocuri de calculatir, dar fiecare poveste are un strop de adevar in esenta.

Aceste creaturi sunt raspandite pe tot globul in legendele si mitologiile diferitelor popoare. De la mayasi (Quetzatcoatl) la chinezi (Dragonul chinezesc), din Biblie (Leviathan) pana la mitologiile elene (Hydra). Acestia au diferite roluri, infatisari si aspecte (pozitive sau negative). Sunt gardieni ai comorilor pretioase, deschizatori de drumuri, si totodata cei care tin cheile misterelor. Privind diferite teorii despre acestia putem spune ca acestia sunt oarecum legati de un Element anume cum ar fi Focul, Apa, Aerul si Pamantul. Acest lucru poate aparea si in infatisarea lor, spre exemplu Serpii sau Dragonii apelor sau ai Pamantului.
Alta ipoteza privitoare la aceste fiinte magice ne spune ca acestia sunt de doua feluri. Dragonii "buni" : acei Dragoni care sunt de partea Luminii, ai puritatii, fiind infatisati ca purtand o pereche de aripi de lebada. Si acei Dragoni "rai" : dragoni detinand o pereche de aripi de liliac fiind dragoni razbunatori, malefici, de partea intunecata facand parte (Balaurul si/sau Zmeul din mitologia romaneasca).

Cativa Dragoni din diferite mitologii :


Iason furand Lana de Aur pazita de un Dragon - "Legendele Olimpului" - Dragonul fiind vazut in ipostaza de pazitor al unei comori.


Quetzalcoatl - Zeul aztec infatisat ca un Sarpe cu pene


Hydra - "Legendele Olimpului" - Dragon/Sarpe al Apei


Leviathan - Sarpe/Dragon al Apei regasit in Biblie


Dragonul chinezesc


Jormungand - mitologia nordica


Aceste fiinte sunt foarte des intalnite si acestea fiind foarte populare, gasindu se aproape pe fiecare continent, fiind vazuti deseori in diferitele mitologii traind in apele marilor sau oceanelor, in aer, sau pe/in Pamant.
Aceste fapturi au ajuns sa fie dezbatute si de catre oamenii de stiinta spunand despre acestia ca de fapt Dragonii ar fi fost vechii dinozauri care au calcat odata pe acest Pamant.


Dragonii de apa:




Dragonii de Apa dupa cum spune si titlul acestei categorii sunt aceia care sunt strans legati de Apa, de Mari si Oceane, de Lacuri sau Rauri, depinde de "specie". Aceste fiinte traiesc in adancul Apelor. Acestia au o forma diferita fata de Dragonii obisnuiti, avand de obicei forma unor serpi colosali. Unii dintre acesti Dragoni as putea spune ca este Phaya Naga (India), Leviathanul biblic, Hydra, Jormungand al nordicilor si asa mai departe. Acesti Dragoni, Serpi ai apelor sunt intalniti chiar si in Africa si in bazinul Amazonului. Nu au aripi, deoarece traiesc in ape, dar unele legende spunandu ne ca detinand o pereche sau mai multe de inotatoare care le ajuta sa traiasca in mediul acvatic.


Dragonii de pamant :





Acesti Dragoni sunt stransi legati de Elementul Pamant, traind in/pe Pamant. Acestia fiind stransi legati de "mediul terestru" nu detin o pereche de aripi. Culoarea pielii este pamantie, neagra, cu nuante de verde sau maro, aceste culori reprezentand Pamantul. De multe ori au infatisarea unui Sarpe colosal care traieste in grotele care le formeaza acesta in Pamant. Au solzi la fel ca ceilalti si/sau tepi, uneori detinand si o pereche de "coarne". Acestia traiesc in adancurile Pamantului pazind comorile ingropate. Prefera zonele de munte sau zonele stancoase sau impadurite.


Dragonii de aer :




Acestia sunt stransi legati de Elementul Aer, detinand o pereche de aripi si traind in Cer, printre nori. De multe ori pot fi vazuti neavand aripi dar brazdand cerul cu usurinta si cu viteze extraordinare. Traiesc in zonele unde altitudinile ating cote maxime, unde Pamantul este mai aproape de Cer.


Dragonii de foc:




Acestia sunt stransi legati de Elementul Foc si pot spune despre acestia ca sunt "maestri", detinand puteri inimaginabile. Se ocupa cu spiritualitatea si cu toate elementele legate de acesata. Sunt foarte rar vazuti, numai cei mai mari oameni maestrii, preotii tibetani putand lua contact cu acestia. Nu stiu daca pot incadra aici Dragonul Chinezesc, dar am sa o fac deoarece acesta este un maestru al spiritualitatii.


Jormungand



În mitologia nordică, Jormungand, numit si "Sarpele Midgard-ului", este unul dintre cei trei copii ai lui Loki si ai gigantei Angerbrode. Sub înfătisarea unui sarpe gigant el este alături de tatăl si fratii săi responsabil pentru moartea zeilor din ziua de Ragnarok. Văzând că dimensiunile lui Jormungand cresc considerabil pe zi ce trece, zeii hotărăsc să îl arunce pe fundul oceanului care înconjoară pământul. Conform "Eddelor", Odin a fost cel care a aruncat sarpele în apă. Acesta, a crescut cu timpul si încolăcindu-se împrejurul lumii oamenilor, Midgard, a devenit asa de lung încât era nevoit să îsi muste capătul cozii. În ziua de Ragnarok, Jormungand se va ridica din ocean si va înainta spre uscat. Miscându-se, mările se vor zgudui si vor invada pământul. Cu fiecare răsuflare, sarpele va scuipa venin, care va umple cerul si pământul de otravă. Thor îl va ucide pe Jormungand cu ajutorul ciocanului Mjollnir, însă va muri la rândul său datorită veninului scuipat de sarpe.


Hydra


Hidra este legendara bestie asemanatoare sarpelui din mitologia greaca. Aceasta creatura era inzestrata cu multe insusiri asemanatoare reptilelor, avand numeroase capete care, atunci cand erau taiate, se inmulteau. Respiratia bestiei era una atat de otravitoare incat pana si urmele lasate de ea puteau ucide pe oricine se apropia. Creatura nu avea un alt nume si traia in lacul Lerna, legendele spunand despre uciderea sa de catre Heracle. Sub lacul Lernei se afla si mitul danaidelor si intrarea in Lumea de Dincolo pe care Hidra o pazea. Aceasta creatura este progenitura lui Tyfon cu Echidna, fii ai Gaiei.
In legende, creatura mitica apare ca provocare data lui Heracle. Eroul trebuia sa o ucida asa cum a facut si cu prima creatura mitica pe care a trebuit sa o doboare: leul nemean. Euristeu a fost cel care i-a dat lui Heracle sarcina de a ucide sarpele pe care Hera l-a crescut tocmai pentru a-i pune capat eroului. Cand a ajuns in mlastinile lacului Lerna, Heracle si-a acoperit gura si nasul cu o carpa pentru a nu muri din cauza fumului otravitor. Heracle a ajuns si in barlogul hidrei care iesea din pestera doar pentru a-i teroriza pe satenii din apropiere si a aruncat cu sageti inflacarate in ea. In lupta corp la corp, Hidra s-a dovedit a fi greu de ucis. Sabia lui Heracle nu facea decat ca, atunci cand taia un cap, doua sa creasca in loc. Creatura ctonica era un fel de hibrit botanic deci, avand si o slabiciune pe care doar eroul a putut sa o gaseasca. Un singur cap din toate cele pe care le avea era nemuritor.
Apolodor realizeaza descrierea luptei dintre cei doi in detaliu. Acesta spune ca Heracle si-a dat seama ca nu poate invinge bestia daca va continua sa ii taie capetele si l-a chemat pe Iolau in ajutor. Acesta a venit cu ideea ca sabia cu care ii taie capetele sa fie una inrosita in foc pentru a cauteriza taieturile capetelor. Pornind din nou la lupta, Heracle taia capetele in timp ce Iolau cauteriza gatul ramas. Hera a vazut acest lucru si a trimis un crab gigant pentru a-l distrage pe Heracle. Heracle a reusit insa sa il invinga, iar capul nemuritor de la Hidra a fost taiat cu o sabie de aur de la Atena. Mai apoi, el a ascuns capul sub o piatra.


Minotaurii


În mitologia greacă, Minotaurul (în limba greacă: Μινόταυρος, Minótauros) era o creatură fabuloasă jumătate om și jumătate taur. El locuia în marele Labirint construit de către arhitectul Dedal la porunca regelui cretanMinos. Cuvântul "Minotaur" este traducerea grecească a sintagmei "Taurul lui Minos". Această creatură era cunoscută și sub denumirea Asterius sau Asterion, nume pe care l-a purtat și tatăl vitreg a lui Minos.
Se spune că înainte de a deveni rege, Minos a cerut zeului grec Poseidon un semn pentru a-l asigura că el și nu fratele său era urmașul tronului cretan (alte surse spun că s-ar fi lăudat că zeii doreau să îl facă rege). Poseidon a fost de acord și i-a trimis un taur alb deosebit de frumos, cu condiția ca Minos să scrifice acel animal în cinstea zeului. Minos a fost atât de tare uimit de frumusețea taurului încât a hotărât să îl păstreze și a sacrificat în locul lui un altul, cu speranța că zeul nu va observa. Poseidon s-a mâniat și a făcut-o pe soția lui Minos, Pasiphae să își piardă mințile și să se îndrăgostească de taur. Pasiphae a cerut ajutorul luiDedal, care i-a construit o vacă de lemn, acoperită cu piele și goală în interior. Regina a intrat în această construcție și prin uniunea ei cu taurul alb a rezultat Asterius (cel strălucitor) sau Minotaurul. După unele variante, taurul alb a devenit Taurul Cretan, capturat de Hercule în una din muncile acestuia.







Minotaurul avea trup uman și cap și coadă de taur. Pasiphae l-a alăptat și l-a îngrijit cât timp acesta a fost prunc, dar după ce a crescut a devenit feroce. După ce a primit sfat de la Oracolul din Delphi, Minos i-a poruncit lui Dedal să construiască un labirint gigantic în care să fie ținut monstrul. Labirintul se afla sub palatul lui Minos, în Knossos.
Între timp Androgeus, fiul lui Minos, este ucis de către atenieni, care erau invidioși pe victoriile acestuia obținute la Jocurile Panatenaice. Alții spun că a fost ucis de taurul alb al lui Poseidon la Maraton, acțiune pe care o plănuise Aegeus, regele Atenei. Pentru a se răzbuna, Minos a declarat război Atenei și a obținut o strălucită victorie. Ca tribut, a cerut la fiecare nouă ani (sau în fiecare an, după unele variante) câte șapte tineri atenieni și șapte fecioare pentru a-i arunca în Labirint și a-i lăsa să fie uciși și devorați de Minotaur. Când a venit timpul celui de-al treilea sacrificiu, Tezeu, fiul lui Egeu, s-a oferit să ucidă monstrul. Planul lui era de a însoți grupul de tineri atenieni și de a intra în Labirint. Înainte de a pleca, i-a spus tatălui său că la întoarcerea corăbiilor, dacă planul lui a avut succes va înălța pânzele albe în loc de cele negre. Ajuns în Creta, Tezeu se îndrăgostește de Ariadna, fiica lui Minos, cea care îl ajută să găsească ieșirea din labirint cu ajutorul unui ghem de ață. Minotaurul este ucis de Tezeu cu o sabie magică oferită de Ariadna, tinerii atenieni sunt salvați și scoși din Labirint. Cu toate acestea, la întoarcere, Tezeu uită să înalțe pânzele albe ale corăbiilor. Aegeus vede pânzele negre, este cuprins de disperare și se aruncă în mare (marea preia numele regelui atenian: vezi Marea Egee).


Slender Man

Slender Man, deasemenea Slenderman este un personaj real care a apărut ca un fenomen pe internet în 2009. Acesta (Slender) este descris drept un om slab, nefiresc de înalt, cu o față goală și poartă un costum negru, cu o cravată gri. Slender Man de obicei se plimbă, răpește sau traumatizează oameni, în special copii[1].
Legendă Slender Man este un om subțire care se spune că umblă prin pădurile întunecate din America de Nord, iar cine pune un pas în pădurea lui se trezește în mijlocul acesteia. Lui Slender îi place să-și chinuie victimele. El se poate teleporta, vrând să facă dreptate în pădurea sa. Nimeni și nimic nu trăiește în pădurea acestuia decât el. Acesta poseda oamenii care calca in padurea lui.

P.S.: Daca vreti sa va scriu despre ceva anume voi incercat cat pot de mult sa aflu doar lasati mesaj si pentru intrebari bineinteles!
[/b][/size]