WTFCS Community | Gaming community @ since 2011

Full Version: Steliștii au evoluat mediocru contra echipei de pe locul 5 din Austria.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Steaua - Sturm Graz 0-2. Elevii lui Costel Gâlcă au pierdut fără drept de apel primul amical din turneul din Antalya, în fața unei echipe din Austria care se poate lăuda doar cu faptul că se află mai înainte cu pregătirea fizică.

VIDEO Steaua - Borussia Dortmund 0-1. Discrepanță totală între primul amical al anului disputat de Steaua în fața grupării germane și cel de acum cu Sturm Graz, echipă clasată pe locul 5 în campionatul Austriei.

Dacă ținem cont de faptul că Giedrius Arlauskis a fost cel mai bun fotbalist al campionilor ne facem din start o idee despre cum au evoluat roș-albaștrii în primul meci de la ”Susesi Winter League” (foto, cu trofeele puse în joc), turneu la care mai participă CSKA Sofia, Sparta Praga și Maribor.

La finalul partidei din Antalya, Costel Gâlcă nu s-a sfiit să-și critice jucătorii, despre care a spus că au comis erori peste erori.

Analiza, post cu post a steliștilor în meciul cu Graz

Arlauskis - a fost de departe cel mai bun fotbalist al Stelei. Portarul lituanian și-a salvat echipa de la o înfrângere la scor, prin cel puțin trei intervenții de mare efect. Mai întâi a scos un șut din minutul 5, după care a fost providențial cu două minute înainte de pauză.

Apoi, după ce Toșca a fost ridiculizat cu o minge printre picioare, Arlauskis a respins de pe colțul scurt. În fine, goalkeeprul, care a intrat în ultimele șase luni de contract cu bucureștenii, a fost providențial și la faza din minutul 82, când a reparat o mare gafă a lui Papp. Ce-i drept, Steaua a primit și două goluri, dar niciunul dintre acestea nu i se poate imputa portarului din Ghencea.

Răpă - a jucat așa cum a făcut-o de multe ori în prima parte a sezonului oficial. Și-a făcut treaba, dar n-a excelat pe faza de atac. A preferat să se ocupe mai mult de postul său. A avut o intervenție foarte bună la Stankovic, în minutul 21.

Papp - se vede că nu are destule meciuri ca fundaș central de când a ajuns la Steaua. Faptul că a făcut pereche cu Toșca a scos la iveală o vulnerabilitate a centrului defensivei. De altfel, de acest lucru au profitat austriecii la faza primului gol. Papp a greșit și la faza ce a urmat imediat golului al doilea. Bright a profitat de neatenția stelistului, căruia i-a luat mingea, după care a intrat în careu, dar din nou Arlauskis a fost cel care a rezolvat faza.

Toșca - nu s-a simțit deloc bine ca fundaș central. Tânărul stelist, care a mai fost folosit în amicale ca mijlocaș stânga, a fost ridiculizat cu două minute înainte de pauză de Bright, când a primit mingea printre picioare, dar norocul său s-a numit Arlauskis, pentru că portarul a rezolvat situația. Este clar că Alin a fost folosit acum acolo, doar pentru că ceilalți fundași din lot sunt indisponibili. Nu este o soluție ca fundaș central.

Latovlevici - departe de forma pe care a arătat-o în mandatul lui Reghecampf, Iasmin pare a nu-și regăsi cadența. N-a ajutat cu mare lucru ofensiva, dar și-a îndeplinit sarcinile de fundaș. Mai trebuie să tragă pentru a-i demonstra lui Gâlcă faptul că-și merită înapoi locul de titular.

Bourceanu - după plecarea lui Sânmărtean, Alex a redevenit omul numărul unu de la mijlocul terenului. Mingea circulă destul de des pe la el, organizează mai toate acțiunile de atac ale echipei, dar a avut și intervenții sigure în apărare. El este iar principalul executant al loviturilor libere.
De altfel, dintr-o astfel de fază era să iasă și un gol pentru Steaua. Bourceanu a executat o lovitură liberă, la ultima fază a primei reprize, iar mingea ”plouată” s-a oprit în transversala porții lui Gratzei, după care a revenit în teren și pericolul a fost îndepărtat.

Prepeliță - a fost titularizat la ”închidere”, alături de Bourceanu, și a evoluat în nota echipei. A demonstrat din nou că nu este o soluție pe faza de atac, în schimb în apărare a jucat în general bine. După ce Latovlevici a fost înlocuit cu Neagu, Prepeliță a fost ”retrogradat” fundaș central, iar Toșca a trecut pe stânga. Doar acolo nu jucase până acum ”Prepe”.

Adi Popa - a evoluat 77 de minute pe postul său obișnuit, cel de mijlocaș dreapta. N-a avut prea multe realizări în ofensivă. O singură centrare spre Keșeru, dar mingea, ”ajutată” și de vântul puternic a luat o traiectorie ciudată și n-a mai fost ajunsă. În rest, nu a ieșit cu nimic în evidență.

Chipciu - ”Șeptarul” Stelei a jucat doar o repriză, semn că nu este pus la punct cu pregătirea fizică. A încercat să fie catalizatorul de la centrul terenului, dar s-a ales doar cu un cartonaș galben pentru un fault la Madl. În minutul 42. a fost protagonistul unei faze personale. După o cursă de aproximativ 50 de metri i-a pasat bine lui Keșeru, dar acesta din urmă a șutat pe lână poartă.

Cristi Tănase - Mijlocașul stânga a fost printre cei mai buni jucători ai Stelei din acest meci. Prima acțiune de gol a Stelei a venit din pasa sa, dar lovitura de cap a lui Keșeru nu i-a pus probleme lui Gratzei.
La ultima fază a primei reprize a fost protagonistul unei faze controversate. Tănase a cerut lovitură de la 11 metri după ce a căzut în careu în urma unui duel cu Ehrenreich. Arbitrul a dictat însă henț la mijlocașul nostru.

Keșeru - a jucat 64 de minute, fiind înlocuit cu Rusescu. Golgheterul roș-albaștrilor s-a zbătut mult, a încercat să scoată maximum din puținele faze pe care le-a avut, dar a primit prea puține baloane pentru a face ceva.