WTFCS Community | Gaming community @ since 2011

Full Version: Hagi, singurul român care a evoluat și pentru Real și pentru Barcelona
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Gică Hagi se poate mândri că a jucat pentru cele două super-forţe din Spania. Românul se află pe o listă selectă a fotbaliştilor care au trecut pe la Real Madrid şi FC Barcelona, alături de nume ca Ronaldo, Figo, Luis Enrique şi Prosinecki.

Evoluţiile de excepţie avute în tricoul Stelei la finalul anilor '80 l-au adus pe Gică Hagi tot mai mult în atenţia echipelor mari din Europa. Dorit de AC Milan şi de Juventus, Hagi a ajuns însă în 1990 în Spania, la campioana Real Madrid, chiar înaintea Cupei Mondiale din Italia.

În doi ani petrecuţi pe Santiago Bernabeu, Hagi a marcat 20 de goluri în 63 de meciuri pentru gruparea blanco.

De la Real, Hagi a revenit în Italia, unde a evoluat doi ani sub comanda lui Mircea Lucescu la Brescia. Destinul l-a făcut să se întoarcă în Spania. Evoluţiile excelente de la Cupa Mondială din SUA l-au adus în atenţia rivalei Realului, FC Barcelona.

Pe ”Camp Nou”, Regele a purtat şi banderola de căpitan şi a reuşit 9 goluri în 35 de meciuri. Primul său gol l-a reuşit chiar la meciul de debut, într-un meci amical.

În ”El Clasico”, Hagi şi-a făcut de şapte ori apariţia, de cinci ori în tricoul madrilenilor şi de două ori ca jucător al Barcelonei. De ziua ”Regelui”, rivalele din Spania îşi aniversează vedetele. ”Balonul de Aur”, Cristiano Ronaldo, împlineşte 30 de ani, iar Neymar, 23.

Pe pagina oficială de facebook a lui Gică Hagi sunt prezentate mai multe repere importante din cariera ”Regelului”. Cum era Hagi la 20 de ani, la 30 de ani, la 40 de ani, precum și alte momente interesante pot fi vizionate doar acolo.

De asemenea și Florin Gardoș, fostul jucător al Stelei, n-a ratat ocazia de a-i transmite un ”La mulți ani!” lui Gică Hagi.

Și pagina de facebook ”Români ca lumea” dedică spații importante singurului fotbalist român care a evoluat și la Real Madrid și la FC Barcelona.