WTFCS Community | Gaming community @ since 2011

Full Version: Fostul preşedinte al Osasunei şi alţi doi foşti oficiali au fost arestaţi.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Fostul preşedinte al clubului Osasuna, Miguel Archanco, şi alţi doi foşti oficiali ai grupării din Pamplona, Txuma Peralta şi Angel Vizcay, au fost arestaţi, joi, în cadrul investigaţiei privind trucarea de meciuri în sezonul trecut din La Liga.

Potrivit presei spaniole, Vizcay a recunoscut că a încercat să ofere mită echipelor Betis Sevilla şi Espanyol Barcelona, în tentativa de a o ajuta pe Osasuna să evite retrogradarea.

În cele din urmă, echipa a ajuns în liga a doua, acolo unde, în prezent, se află pe locul 16, la doar trei puncte de prima poziţie retrogradabilă.

Procurorii iberici au descoperit că cei din conducerea Osasunei a alocat suma de 1,5 milioane euro pentru cumpărarea unor meciuri.

Au fost anchetate patru meciuri, însă Osasuna nu era implicată în toate. Unele dintre meciuri vizau indirect interesele grupării din Pamplona, care a terminat campionatul pe locul 18 (39 de puncte), la un punct de Almeria și Elche (ambele cu câte 40), care s-au salvat in-extremis.

În ultimele 5 etape ale sezonului trecut, Osasuna a pierdut doar două partide, cu Celta Vigo (0-2) și pe terenul lui Real Madrid (0-4).

Una dintre partidele suspectate este cea dintre Espanyol și Osasuna, terminată la egalitate, scor 1-1.