[CAMPANIE STAFF]Cautam moderatori si designeri activi!
Welcome to WTFCS Community Forums!
Servere gaming la super-preturi! [HOSTING SERVICE]
-->






Ce se intampla defapt la Polul Nord din cauza incalzirii globale
Author : Destroyer, Category : Știați că..., 0 Replyes, 934 Views
EVALUATE THIS TOPIC
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Guest(s)
STARBOY
       
1,714
POSTS
1,354
THREADS
650
REPUTATION
Male
Sex

WtfCs Coins: 1.64[w]

8YDrunk Member1K
05-01-2015, 11:59 AM
#1
NASA a facut publice primele imagini in care se poate observa un fenomen foarte interesant care se petrece in zonele arctice din cauza incalzirii globale.

Temperaturile ridicate datorate încălzirii globale acţionează în favoarea dezvoltării vegetale din emisferica nordică a planetei.

O serie de imagini făcute publice de cercetătorii de la NASA demonstrează că aceste zone, care până în urmă cu ceva ani erau acoperite de zăpadă şi gheaţă, au început să fie "populate" cu vegetaţie bogată şi copaci.

Rezultatele obţinute de cercetătorii americani din cadrul NASA au fost comparate cu o serie de date cu privire la problemele climatice din anul 1982 din zone aflate la sud de zona polară. Astfel, cercetătorii au putut stabili că fenomenul climateric a debutat încă de atunci, când primele semne de încălzire globală au început să apară.

Echipa de la NASA a folosit câteva imagini obţinute prin satelit pentru a observa că pe măsură ce anii au trecut efectul de dezvoltare al porţiunilor bogate în vegetaţie a continuat să se răspândească, reuşind să se apropie de zona polară.

Drept rezultat la încălzirea globală din ultimii ani porţiuni imense de teren au fost transformate în păşuni cu vegetaţie bogată. Potrivit cercetătorilor NASA, circa 9 milioane de kilometri pătraţi sunt acum acoperiţi cu vegetaţie.

"Efectul de seră ar putea fi amplificat în următorii ani pe măsură ce pământul din zona nordică a planetei elimină cantităţi importante de dioxid de carbon şi metan", a declarat Ranga Myneni, profesor în cadrul Universităţii din Boston.

Cu toate acestea, extinderea acestor spaţii verzi ar putea fi oprită din cauze naturale precum perioadele secetoase sau invaziile de insecte dăunătoare.
Regulament forum: You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.


Forum Jump: