[CAMPANIE STAFF]Cautam moderatori si designeri activi!
Welcome to WTFCS Community Forums!
Servere gaming la super-preturi! [HOSTING SERVICE]
-->






Raul Rusescu
Author : wTF#Malizzzia, Category : Ştiri, 0 Replyes, 625 Views
EVALUATE THIS TOPIC
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Guest(s)
Junior
 
102
POSTS
42
THREADS
0
REPUTATION
Male
Sex

WtfCs Coins: 0[w]
04-03-2013, 01:07 PM
#1
Raul Rusescu este un fotbalist român, care în prezent joacă pe postul de atacant la echipa din Liga I Steaua București.

Raul Rusescu și-a început cariera de fotbalist la vârsta de șapte ani], în orașul natal, Râmnicu-Vâlcea, unde a evoluat până în anul 2005, când a fost achiziționat de Unirea Urziceni . Deși foarte tânăr (numai 17 ani), a debutat în Liga II în sezonul 2005/2006, evoluând în 9 meciuri și reușind să marcheze zece goluri.

Promovarea echipei ialomițene în Liga I i-a determinat pe oficialii acesteia să-l împrumute pe jucător la o altă echipă din eșalonul secund pentru a-l experimenta. Datorită faptului că Dunărea Giurgiu, colegă de serie cu Unirea Urziceni, a ajutat-o în mod indirect să promoveze în Liga I, echipa din județul Ialomița a împrumutat o serie de jucători la „malul Dunării”, printre care și pe Raul Rusescu. Debutul lui Raul Rusescu la Dunărea Giurgiu, într-o partidă oficială, s-a realizat în data de 12 august 2006, în chiar prima etapă a sezonului 2006/2007, atunci când a reușit să marcheze împotriva echipei Sportul Studențesc.

Devine titular incontestabil la echipa giurgiuveană, echipă la care a evoluat cu numărul 14.

Forma excelentă dovedită la Dunărea Giurgiu a reprezentat o premisă suficientă pentru ca antrenorii echipei naționale de juniori Under-19 a României să îl convoace permanent (împreună cu un alt ex-giurgiuvean, George Negură). A reușit să marcheze de două ori în grupa a patra de calificare (împotriva Belgiei și Irlandei de Nord), și o dată în cadrul „Rundei de elită” (grupa a 7-a) împotriva Elveției[2], ultimul hop până la Turneul Final Under-19 care avea să se dispute în Austria. Învinsă cu 2-0 de selcționata Serbiei, România a terminat pe locul secund și a pierdut calificarea. A reușit să marcheze în acel sezon 12 goluri pentru Dunărea Giurgiu în 30 de apariții, devenind cel mai bun marcator din istoria recentă[Când?] a acestei echipe.

Deși oficialii giurgiuveni au făcut eforturi să îl păstreze pe Raul și în sezonul următor, acesta a fost redirecționat către CS Otopeni, echipă la care nu a fost folosit de antrenorul Liviu Ciobotariu decât de 19 ori, de cele mai multe ori din postura de rezervă. Cu toate acestea, Rusescu a punctat de 4 ori și la echipa ilfoveană.

Datorită faptului că Bogdan Stancu a fost transferat la Steaua București, antrenorul Dan Petrescu i-a căutat un înlocuitor, deși pe același post mai evoluează Bogdan Mara, Marius Onofraș, Marius Bilașco sau Cristian Dănălache. Luat de Unirea Urziceni în turneul de pregătire din Scoția, Raul Rusescu i-a uimit pe toți cu calitățile sale,[necesită citare] reușind să marcheze trei goluri (unul contra echipei FC Livingston[3] și două contra echipei din prima ligă scoțiană, FC Motherwell[4]). Evoluțiile lui Rusescu l-au convins pe „Bursuc” să îi acorde credit, drept pentru care jucătorul de 20 de ani a debutat în Liga I, în data de 26 iulie 2008, evoluând ca titular 77 de minute împotriva lui FC Brașov[5]. O săptămână mai târziu, pe 2 august, Raul Rusescu a reușit primul său gol în Liga I împotriva echipei FC Argeș, punctând la câteva secunde după ce a fost introdus în teren (min. 46)[6].

În sezonul 2008–2009, Rusescu a câștigat titlul de campion al României cu echipa Unirea Urziceni, marcând un gol, în ultima etapă, contra formației Steaua București.

Debutul în Cupele Europene pentru atacantul vâlcean a fost consemnat în data de 29 septembrie 2009, la meciul dintre Unirea Urziceni și VfB Stuttgart din UEFA Champions League. Rusescu l-a înlocuit pe Marius Bilașco în minutul 64 al acelei partide.


În 5 Decembrie 2011 Rusescu a reușit să marcheze de 15 ori împotriva lui Dinamo București de partea Stelei, în Liga I.În 2012 el este considerat cel mai bun jucător din România.

A jucat pentru Unirea Urziceni în grupele UEFA Champions League 2009-10, contabilizând două meciuri în această competiție.După aceste performanțe remarcabile el este în probe la echipa Real Madrid unde nu reușește să se impună însă negocierile pentru transferul lui la Real Madrid continuă și în acest sezon 2012-2013 și Raul speră să ajungă la echipa lui de suflet ,,Real Madrid,,.El dovedește o bună prestație la echipa de club Steaua însă nu reusește să-l convingă pe Selecționerul României Victor Pițurcă că el este pentru națională.
Regulament forum: You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.


Forum Jump: