[CAMPANIE STAFF]Cautam moderatori si designeri activi!
Welcome to WTFCS Community Forums!
Servere gaming la super-preturi! [HOSTING SERVICE]
-->






Cupa României la fotbal
Author : wTF#Malizzzia, Category : Ştiri, 0 Replyes, 571 Views
EVALUATE THIS TOPIC
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Guest(s)
Junior
 
102
POSTS
42
THREADS
0
REPUTATION
Male
Sex

WtfCs Coins: 0[w]
04-03-2013, 01:16 PM
#1
Cupa României la fotbal este o competiție sportivă organizată de FRF deschisă participării cluburilor afiliate FRF și celor afiliate asociațiilor de fotbal județene. Această competiție se dispută în fiecare an începând cu 1933.

Majoritatea finalelor s-au disputat pe Stadionul Național fost "23 August" și ocazional pe alte stadioane din București. Până acum, doar 5 finale au fost organizate în afara Bucureștiului: finala din 1989 la Brașov , cea din 2007 de la Timișoara de pe Stadionul "Dan Păltinișanu", cea din 2008 pe Stadionul Ceahlăul din Piatra Neamț, cea din 2009 la Târgu Jiu, pe Stadionul Municipal "Tudor Vladimirescu" și cea din 2010 la Iași, pe Stadionul "Emil Alexandrescu".

Cluburile cu cele mai bune performanțe în Cupa României sunt : FC Steaua București cu 21 trofee, urmată de FC Dinamo București și FC Rapid București cu 13.

Pe 25 iulie 2005, FRF a semnat cu Samsung Electronics un contract de sponsorizare pe termen de un an prin care numele oficial al competiție a devenit Cupa României Samsung.

La data de 9 octombrie 2006, FRF și Ursus Breweries (parte a grupului SABMiller) au semnat un contract de sponsorizare prin care competiția va purta numele de Cupa României Timișoreana, pentru următoarele trei sezoane.

Pentru sezonul 2010-2011 al Cupei României, Puma a realizat prima minge oficială din istoria competiției, PowerCat 1.10.

Această fază a competiției este organizată de Asociațiile Județene de Fotbal (Asociația Municipală în cazul Bucureștiului). 42 de echipe, câte o reprezentantă a fiecărei asociații, promovează în faza următoare.

De la acest nivel, competiția este organizată de Federația Română de Fotbal. În primele tururi, tragerile la sorți sunt realizate pe criterii geografice, pentru a ajuta echipele să nu străbată distanțe lungi. Capii de serie pentru tragerile la sorți sunt aleși în funcție de clasarea în sezonul anterior al campionatului.
Regulament forum: You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.


Forum Jump: