[CAMPANIE STAFF]Cautam moderatori si designeri activi!
Welcome to WTFCS Community Forums!
Servere gaming la super-preturi! [HOSTING SERVICE]
-->






Stiati Ca ... ?
Author : Fuhrer, Category : Știați că..., 0 Replyes, 581 Views
EVALUATE THIS TOPIC
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Guest(s)
Nice One !
 
549
POSTS
265
THREADS
0
REPUTATION
Male
Sex

WtfCs Coins: 0[w]
06-29-2013, 09:55 AM
#1
[/color]Arcul de triumf din Bucuresti, la cei 27 de metri inaltime ai sai, pare un pitic pe langa omologul sau nord-coreean care este cel mai mare arc de triumf din lume, masurand 60 de metri inaltime si 50 de metri latime. Dimensiuni grandioase ori mai degraba grandomane, pe masura conducatorului mult iubit al republicii nord-coreene din a doua jumatate a secolului trecut, Kim Ir-sen. Dorinta lui de a arata ca poporul sau este mai presus decat altele a dus la ridicarea unor constructii impresionante, aceasta motivatie fiind suficienta. Un exemplu este cel mai mare stadion din lume, care nu este nici Maracana, nici Camp Nou ci Rungnado 1 Mai din Phenian, capitala Coreei de Nord, altul este arcul de triumf din acelasi Phenian, construit dinadins mai mare decat arcul de triumf din Paris (care are 50 metri inaltime si 45 metri latime).

Arcul de triumf nord-coreean a fost construit in 1982 pentru a comemora rezistenta coreeana impotriva ocupatiei japoneze inceputa in 1925, an inscriptionat pe stalpii arcului, precum si momentul eliberarii tarii in 1945, an de asemenea inscris pe arc. Programarea constructiei si inaugurarii sale a fost facuta cu mare atentie pentru a coincide cu ziua de nastere a lui Kim Ir-sen si aniversarea a 70 de ani de viata pentru acesta, motiv pentru care cele 25.555 de bucati de granit alb folosite la constructia arcului reprezinta exact numarul de zile traite de Kim Ir-sen pana la aceasta aniversare si inaugurare totodata.

Patru porti boltite, inalte de 27 de metri fiecare, lifturi, camere de protocol si terase de observatie intra in alcatuirea acestui arc de triumf intesat cu simboluri si mesaje de celebrare a evenimentelor istorice si a presedintelui Kim Ir-sen si rolului important avut de acesta in cadrul miscarii de eliberare. Arcul de triumf din Phenian face parte din programele turistice pentru grupurile de vizitatori care ajung in Coreea de Nord, in principal pentru caracterul propagandistic pe care aceasta constructie il are, prin dimensiunile sale si semnificatiile pe care le poarta.


[Image: 66412494964566153332.jpg]
Regulament forum: You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.


Forum Jump: