[CAMPANIE STAFF]Cautam moderatori si designeri activi!
Welcome to WTFCS Community Forums!
Servere gaming la super-preturi! [HOSTING SERVICE]
-->






Stiai ca...?
Author : Lucky, Category : Știați că..., 0 Replyes, 579 Views
EVALUATE THIS TOPIC
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Guest(s)
I'm very lucky
133
POSTS
80
THREADS
Male
Sex

WtfCs Coins: 0[w]
07-02-2013, 08:54 AM (This post was last modified: 07-02-2013, 08:55 AM by Lucky.)
#1
Alcoolul modifică percepţia pe care oamenii o au despre ei înşişi şi despre lumea care îi înconjoară. Prima acţiune a alcoolului este aceea de a diminua puterea de (auto)control a celui care bea, dându-i o stare de euforie. Sub influenţa alcoolului, oamenii se pot simţi fericiţi, uşori, le creşte pofta de discuţii şi tind să se împrietenească repede cu cei din jur.

Pe plan fiziologic, alcoolul acţionează asupra creierului şi:
reduce pofta de mâncare
acţionează asupra alimentelor hrănitoare, făcându-le să fie prost absorbite şi eliminate înainte de digerarea lor completă (din cauza efectelor alcoolului asupra ficatului, pancreasului, stomacului şi intestinelor)

Consumat în cantităţi mari, alcoolul provoacă dificultăţi în procesul de gândire şi vorbire, probleme în coordonarea mişcărilor şi în păstrarea echilibrului. De asemenea, mulţi băutori intră într-o stare de depresie, tind să se izoleze şi au stări de somnolenţă.

Consumul îndelungat de alcool poate duce la dependenţă. În acelaşi timp poate provoca malnutriţie gravă şi lipsa vitaminei B, pierderi de memorie (sindromul Korsakoff), ciroză hepatică, infarct miocardic, hipertensiune sau hemoragii ale vaselor capilare (roşeaţa feţei şi a nasului). Alcoolicii beau din ce în ce mai frecvent şi dezvoltă toleranţă. Toleranţa poate duce la dependenţă. Simptomele care pot apărea în cazul dependenţilor sunt: tremur al mâinilor, al limbii şi pleoapelor; crampe; greaţă; anxietate; iritabilitate.

Consumul de alcool în cantităţi mari în timpul sarcinii poate cauza sindromul alcoolic fetal adică fătul sau nou-născutul manifestă retard mintal sau malformaţii ale craniului, ale feţei sau membrelor.

Cum pot fi reduse şi prevenite efectele cauzate de consumul de alcool:

>Înainte de a bea alcool, mănâncă întotdeauna ceva
>Nu conduce autovehicule dacă ai băut
>Nu te urca în maşină cu cineva care a consumat băuturi alcoolice
>Atunci când bei, nu amesteca băuturile
>Nu combina alcoolul cu alte droguri sau cu medicamente.


Forum Jump: