[CAMPANIE STAFF]Cautam moderatori si designeri activi!
Welcome to WTFCS Community Forums!
Servere gaming la super-preturi! [HOSTING SERVICE]
-->






Stiai ca...?
Author : Lucky, Category : Știați că..., 0 Replyes, 465 Views
EVALUATE THIS TOPIC
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Guest(s)
I'm very lucky
133
POSTS
80
THREADS
Male
Sex

WtfCs Coins: 0[w]
07-05-2013, 09:58 AM
#1
Satelitul nostru natural ascunde unele secrete pe care nu le cunoastem. Ceea ce ii este caracteristic ne face sa ne gandim la cat de importanta este pentru noi.

Luna este al cincilea satelit ca marime din sistemul solar. Ea este al doilea cel mai dens satelit, dupa Io, satelitul planetei Jupiter.

Suprafata ei este acoperita de regolit, un strat format in urma impacturilor unor alte corpuri ceresti cu suprafata Lunii. Exista si un strat fin de regolit, asemanator zapezii. Acesta miroase ca praful de pusca folosit.

La suprafata nu poate exista apa lichida, deoarece ea se descompune din cauza radiatiei solare. Incepand cu anii '60, oamenii de stiinta au afirmat in repetate randuri ca unele comete ar fi putut duce acolo gheata. Datorita acestui lucru, este posibil ca apa inghetata sa existe si acum in unele cratere.

Luna este al doilea cel mai stralucitor obiect din sistemul solar, reflectand lumina Soarelui. Aceasta calitate se datoreaza calitatilor solului lunar. De aceea, marginile ei sunt la fel de luminoase precum centrul ei. Luna reflecta mai multa lumina spre Soare decat in orice alta directie.

La orizont, Luna apare mult mai mare, dar acesta este un efect psihologic, cunoscut drept o "iluzie". Aceasta a fost descrisa pentru prima data in secolul al VII-lea.


[Image: 87089337318518801626.jpg]


Forum Jump: