[CAMPANIE STAFF]Cautam moderatori si designeri activi!
Welcome to WTFCS Community Forums!
Servere gaming la super-preturi! [HOSTING SERVICE]
-->






Ghidul micului Admin.
Author : Fuhrer, Category : Tutoriale, 2 Replyes, 1165 Views
EVALUATE THIS TOPIC
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Guest(s)
Nice One !
 
549
POSTS
265
THREADS
0
REPUTATION
Male
Sex

WtfCs Coins: 0[w]
09-11-2013, 11:09 AM
#1
Fiindca nimeni nu se naste invatat, si poate unor jucatori noi li se acorda admin fara ca ei sa aiba experienta in acest domeniu, poate deveni util un astfel de ghid.

Pentru a aplica acest ghid nu uitati sa verificati regulamentul serverului precum si limitele de rush !

Atributia principala a unui admin pe server este de a avea grija la buna desfasurare a jocului. Obiectivul acesta se poate atinge prin pastrarea controlului asupra catorva aspecte cum ar fi, posibil codati, rush (daca exista limite pe harta respectiva), limbaj in chat, nume neregulamentare, etc.
Astfel demersurile si comenzile esentiale petru un admin sunt:

1.Verificarea impotriva wall:
- se executa comanda amx_ss nume numar, unde nume poate fi o parte componenta a nick-ului jucatorului vizat, iar numar reprezinta numarul de poze pe care doresti sa le executi. Trebuie anuntat id-ul de mess al adminului si cat timp are jucatorul la dispozitie sa trimita pozele pe mess sau mail;

Ex: amx_ss Gica 4

- se poate verifica wall-ul si prin orbirea jucatorului vizat timp de cateva secunde, intai trebuie sa se porneasca inregistrarea unui demo (prin modul prezentat la punctul 2) iar apoi se va executa comanda amx_flash nume pe jucatorul vizat, jucatorul primeste flash timp de 10 secunde, dar adminul nu poate vedea flash-ul (deci daca jucatorul isi vede de joc nestingherit inseamna ca foloseste cod).

Ex: amx_flash Gica

2. Inregistrare alte tipuri de “coduri” (aim, speed-hack, etc.):
-se trece in modul spectator si se inregistreaza demo cu ESP activat, ESP este o forma de wall vizibila doar pentru adminii serverului in clipa cand nu activi (decedati sau spectatori). Pentru a activa ESP este suficienta apasarea butonului (sagetii) “Up” de pe tastatura. Pentru a inregistra demo cu jucatorul codat, se executa comanda record nume, unde nume este numele demoului ce va fi inregistrat in folderul cstrike din calculatorul adminului. Pentru a opri inregistrarea unui demo se executa comanda stop.

Ex: record gica -> stop

3.Pastrarea regulilor de rush/camp:
Daca pe o harta care are limitari de rush/camp, un jucator trece acele limite, se va actiona asupra sa cu comanda amx_slay nume, dupa care i se va specifica motivul slay-ului, daca repeta rush-ul jucatorul trebuie dat afara de pe server prin comanda amx_kick nume, daca jucatorul reintra si continua rush-ul acesta trebuie banat temporar prin comanda de ban:
-fie amx_ban nume timp (aceasta comanda are valoare de kick, jucatorul poate reintra imediat inapoi pe server)
-fie amx_banip nume timp,
unde timp este defapt numarul de minute cat va ramane banat jucatorul.

Daca un jucator campeaza neregulamentar, sau pierde timpul in loc sa planteze bomba, i se poate da slap executand comanda amx_slap nume. Acestuia i se va acorda un slap de 0 hp (nu va pierde din viata), insa se poate executa si comanda amx_slap nume damage, unde damage este valoare ce i se va scadea din viata respectivului jucator.

Ex: amx_slay Gica ; amx_kick Gica ; amx_banip Gica 250 ; amx_slap Gica 27

4.Pastrarea regulilor de limbaj:
Daca un jucator foloseste un limbaj inadecvat acesta trebuie sanctionat cu llama. Comanda se executa astfel amx_llama nume. Cand a venit momentul sa i se ridice sanctiunea de llama, se executa comanda amx_unllama nume.

Ex: amx_llama Gica -> amx_unllama Llama sau amx_unllama Gica (daca jucatorul si-a schimbat numele la loc)

5.Folosirea unor nick-uri regulamentare:
Daca un jucator foloseste un nick-name neregulamentar, acesta ii va fi schimbat de catre admin prin comanda amx_nick nume numenou.

Ex: amx_nick A!m3 alt.nume

6.Banarea permanenta a unui jucator se face astfel:
-daca jucatorul inca mai este pe server se poate folosi comanda amx_banip nume 0, 0 reprezinta valoarea de timp ce echivaleaza banul permanent;
-daca jucatorul nu mai este pe server, trebuie memorat IP-ul lui prin extragerea sa din lista de jucatori recenti ce au parasit serverul, aceasta lista apare in consola cand se executa comanda amx_last, apoi se poate bana IP-ul prin executarea comenzii amx_addban IP.

Ex: amx_banip Gica 0 ; amx_addban 83.667.127.135

7.Crearea unui vot custom se face prin executarea comenzii amx_vote “intrebare” raspuns1 raspuns2, intrebarea trebuie pusa intre ghilimele daca ea contine si spatii intre cuvinte iar raspunsurile trebuie sa fie minim 2.

Ex: amx_vote “Ramane harta asta ?” DA NU

8.Crearea unui vot de schimbare de harta se face executand comanda amx_votemap harta1 harta2 harta3, numarul minim de harti ce pot fi date la vot este de 1, insa cel mai bine este sa se foloseasca 3 optiuni.

Ex: amx_votemap de_dust2 de_aztec de_cbble

9.La inceputul hartii se poate executa comanda de restart scriind in chat (say) /restart . In consola se poate scrie say /restart .

10.Pentru a trimite mesaje altfel decat prin chatul clasic (say sau say_team):
-mesaj privat catre un jucator prin comanda amx_psay nume mesaj
-pentru a vorbi in chatul dedicat adminilor deschideti say_team (deobicei cu tasta “U”), scrieti @ apoi mesajul vizibil pentru toti adminii ce se afla in acel moment pe server;
-pentru a trimite un mesaj in linia de chat, vizibil tuturor jucatorilor de pe server se poate folosi comanda amx_say mesaj;
-pentru a trimite un mesaj pe mijlocul ecranului, vizibil tuturor jucatorilor de pe server se poate folosi comanda amx_csay mesaj .

Ex: amx_psay Gica ce mai faci Gica ?

11.Bindarea tastelor pentru a trimite mesaje publice:
In configul predefinit sau in cel standard denumit config.cfg, care se afla in folderul cstrike din destinatia unde a fost instalat jocul CS, se poate edita alegand Open with -> Notepad. Pentru a binda o tasta sa execute o comanda, in acest caz mesaje publice, trebuie sa se urmeze urmatorii pasi:
-deschiderea configului in Notepad
-alegerea unei taste neutilizate pentru alte comenzi
-scrierea in configul deschis in Notepad a comenzii bind "tasta" "comanda"
-salvarea configului prin functia Save as, la nume se trece numele dorit + terminatia .cfg iar la selectarea tipului de fisier (File type) se alege ca fiind general ( All Files* )
-in CS, preferabil inainte de a intra pe server, se executa in consola exec numeconfig.cfg

Ex: In config se scrie bind "F1" "amx_say CT no rush! TT pune bomba!" sau/si bind "F4" "amx_csay CT no rush ! TT no camp !", se salveaza sub numele de mycfg.cfg, iar in CS in consola se executa exec mycfg.cfg. In joc prin simpla apasare a tastelor F1 sau F4 va face sa apara pe ecran mesajele "CT no rush! TT pune bomba!" sau "CT no rush ! TT no camp !".

IMPORTANT:

A) Pentru a verifica lista de comenzi la care ai acces ca admin, trebuie sa executi comanda amx_help, iar pentru a derula paginile listei de comenzi se poate executa comanda amx_help 22, amx_help 33, etc.

B) Orice nume din comenzile de mai sus, poate fi inlocuit de un ID unic al respectivului jucator. Acest ID se poate afla executand comanda status, fiind trecut in consola in dreptul numelui jucatorului vizat. Astfel pe un jucator cu ID-ul 648 se pot executa comenzi astfel : amx_nick #648 al.nume sau amx_kick #648 sau amx_banip #648 0;


Daca imi mai aduc aminte lucruri importante de mentionat mai dau un edit, de asemenea daca aveti sugestii...

Spor !
Regulament forum: You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.
¥ Arthur ¥
 
665
POSTS
4,836
THREADS
359
REPUTATION
Male
Sex

WtfCs Coins: 0[w]
02-11-2014, 07:10 PM
#2
Nu s-a mai uitat nimeni.

T/c.
Regulament forum: You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.
¥ Arthur ¥
 
665
POSTS
4,836
THREADS
359
REPUTATION
Male
Sex

WtfCs Coins: 0[w]
02-17-2014, 04:07 PM
#3
Subiect redeschis!
Regulament forum: You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.


Forum Jump: