[CAMPANIE STAFF]Cautam moderatori si designeri activi!
Welcome to WTFCS Community Forums!
Servere gaming la super-preturi! [HOSTING SERVICE]
-->






Stiai ca ... ? Sindromul Stockholm ..
Author : Destroyer, Category : Știați că..., 0 Replyes, 756 Views
EVALUATE THIS TOPIC
  • 2 Vote(s) - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Guest(s)
STARBOY
       
1,714
POSTS
1,354
THREADS
650
REPUTATION
Male
Sex

WtfCs Coins: 1.64[w]

8YDrunk Member1K
12-06-2013, 02:20 PM
#1
Sindromul Stockholm, a cărui definiţie a fost inspirată dintr-o luare de ostatici în Suedia, rămâne învăluit în mister, la 40 de ani după ce a fost definit, în ciuda intrării sale în vorbirea curentă :

O anumită persoană poate să descrie cu exactitate manifestările sindromului: Jan-Erik Olsson, care îşi aminteşte de turnura ciudată pe care a luat-o jaful său comis la o agenţie a băncii Kreditbanken din centrul capitalei suedeze, pe 23 august 1973.

Înarmat cu un pistol automat, acest deţinut suedez, aflat în permisie, a luat ca ostatici patru angajaţi ai băncii. "Ostaticii au ales, mai mult sau mai puţin, să fie de partea mea, protejându-mă în anumite situaţii, pentru ca poliţia să nu mă împuşte", a declarat Jan-Erik Olsson, în prezent în vârstă de 72 de ani.

"Ei chiar au coborât la toaletă, iar poliţia voia să îi reţină acolo, însă toţi au revenit (în holul băncii, n.r.)", a adăugat Jan-Erik Olsson.

Timp de cinci zile, suedezii au fost fascinaţi de imaginile transmise în direct la televiziune cu acest caz. În acea perioadă, Jan-Erik Olsson a reuşit să convingă poliţia să îl elibereze din închisoare pe unul dintre cei mai periculoşi infractori din Suedia, Clark Olofsson, autorul mai multor jafuri, pentru ca acesta să vină la sediul băncii şi să îl ajute în situaţia de criză.

Imagini : You are not allowed to view links. Register or Login to view.
Regulament forum: You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.


Forum Jump: