[CAMPANIE STAFF]Cautam moderatori si designeri activi!
Welcome to WTFCS Community Forums!
Servere gaming la super-preturi! [HOSTING SERVICE]
-->






Stiati ca..?Cine este Iceman ?
Author : SeNzOr, Category : Știați că..., 0 Replyes, 585 Views
EVALUATE THIS TOPIC
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Guest(s)
Fantastic! este șeful meu
         
5,199
POSTS
1,743
THREADS
670
REPUTATION
Male
Sex

WtfCs Coins: 37.61[w]

Suit MemberRich Member8YReporterElite AwardEaster CakeX-Mas SnowflakeDonator Rank 38YSuit Member5KElite AwardMinecraft PlayerRatReindeer of X-MaxX-Mas Snowflake8YRich MemberReporterSuit MemberBlackhatCS:GO PlayerHalloween EventTreasure BoxClash of Clans PlayerX-Mas SnowflakeSupremeDonator Rank 3X-Mas Red SocksEaster CakeReporterGamer1K5K
12-06-2013, 06:19 PM
#1
Cine este Iceman, romanul fara slujba si studii care a lasat NASA fara 500.000 de dolari

[Image: 2hgztzs.jpg]

Tanarul clujean retinut de DIICOT dupa ce a spart serverele NASA nu are studii aprofundate in informatica, insa e foarte priceput in domeniu, afirma surse din randul anchetatorilor.
Se pare ca tanarul a facut acest gest doar pentru a demonstra ca poate, cauzand un prejudiciu de 500.000 de dolari. Potrivit acestora, Robert Butyka, care folosea porecla "Iceman" pe internet, are 26 de ani si nu are un loc de munca.
Cel mai probabil, americanii vor incerca recuperarea prejudiciului de la tanarul clujean. Conform surselor citate, pagubele produse de Butyka au fost de 300.000 de dolari, iar 200.000 de dolari s-au cheltuit pentru repararea daunelor, fiind nevoie de trei luni de munca in acest sens. De altfel, pe pagina sa de pe o retea de socializare, tanarul spune ca a absolvit "University of Weed" (Universitatea de marijuana).
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au retinut, marti, un hacker din Cluj ce a spart serverele NASA (National Aeronautics and Space Administration).
Butyka Robert, in varsta de 26 ani, din municipiul Cluj Napoca, a fost retinut de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Cluj, pentru 24 de ore.
El este acuzat de comiterea infractiunilor de acces fara drept la un sistem informatic, prin incalcarea masurilor de securitate, perturbare grava a functionarii unui sistem informatic prin introducerea, modificarea si deteriorarea datelor informatice si prin restrictionarea accesului la aceste date si detinere fara drept a unui program informatic in scopul savarsirii acestor infractiuni, prevazute de articolul 42, alineatele 1 si 3, articolele 45 si 46, alineatul 2, din Legea 161/2003.
In 12 decembrie 2010, Butyka Robert a accesat neautorizat, prin incalcarea mijloacelor de securitate, mai multe servere apartinand NASA, precizeaza DIICOT.
"Prin activitatea infractionala, inculpatul a perturbat in mod grav functionarea serverelor, prin introducerea, modificarea si deteriorarea datelor informatice si prin restrictionarea accesului la aceste date", adauga sursa citata.
Cu ocazia perchezitiei domiciliare efectuate la locuinta inculpatului au fost ridicate mai multe sisteme informatice.
Cercetarile au fost efectuate impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Cluj.

[Image: 1z33p78.jpg]
You are not allowed to view links. Register or Login to view.


Forum Jump: