[CAMPANIE STAFF]Cautam moderatori si designeri activi!
Welcome to WTFCS Community Forums!
Servere gaming la super-preturi! [HOSTING SERVICE]
-->






Mormant antic de 1000 de ani..
Author : Destroyer, Category : Știați că..., 0 Replyes, 784 Views
EVALUATE THIS TOPIC
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Guest(s)
STARBOY
       
1,714
POSTS
1,354
THREADS
650
REPUTATION
Male
Sex

WtfCs Coins: 1.64[w]

8YDrunk Member1K
04-21-2014, 09:50 PM
#1
Un loc al groazei au descoperit arheologii care sapa intr-un mormant antic din Peru. Pare sa fie o groapa comuna pentru copiii care, se pare, au fost ucisi in timpul unor ritualuri religioase de sacrificare.

In total, 80 de cadavre au fost descoperite in Pachacamac, la aproximativ 30 de kilometri spre sud de capitala Lima, intr-o camera ovala cu lungimea de 18 metri. In interiorul acesteia, zecile de nou-nascuti si bebelusi erau ingropati in cerc, cu capetele orientate spre mormantul vechi de 1.000 de ani.

Pe langa aceste cadavre, alte 70 de schelete si mumii, in pozitii fetale, au fost gasite in jur. Acestea apartin unor barbati si femei, de mai multe categorii de varsta. Langa aceste ramasite au fost gasite vase de ceramica, masti din lemn pictat, schelete de caini si porci de guineea.

Arheologii au fost, insa, surprinsi de numarul mare de sugari gasiti in acest mormant. Arheologul Peter Eeckhout, de la Universitatea libera din Bruxelles, a spus: “Avem doua ipoteze in acest moment: sacrificial uman sau pur si simplu un mormant pentru copiii mici morti din cauza natural”. Insa, spune el, cateva trupuri au suferit leziuni mortale, traume fizice, sau boli mortale.

“Am gasit un nou nascut a carui cap fusese crapat. Dar in acest cimitir au fost descoperite ramasitele unor indivizi adulti care au murit de cancer sau sifilis", a spus arheologul Peter Eeckhout.

Aria in care a fost descoperit mormantul este una din cele mai mari santiere arheologice pre-hispanice din America de Sud, zona fiind un centru religios, politic si economic important. A fost locuita de populatiile Pachacamac intre anii 900 si 1470, pana a fost cucerita de Imperiul Incas

You are not allowed to view links. Register or Login to view.
Regulament forum: You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.


Forum Jump: