[CAMPANIE STAFF]Cautam moderatori si designeri activi!
Welcome to WTFCS Community Forums!
Servere gaming la super-preturi! [HOSTING SERVICE]
-->






Insecte vechi de peste 230 de milioane de ani..
Author : Destroyer, Category : Știați că..., 0 Replyes, 755 Views
EVALUATE THIS TOPIC
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Guest(s)
STARBOY
       
1,714
POSTS
1,354
THREADS
650
REPUTATION
Male
Sex

WtfCs Coins: 1.64[w]

8YDrunk Member1K
04-21-2014, 09:57 PM
#1
Mai multi cercetatori au reusit sa descopere, in nord-estul Italiei, trei insecte antice, inghetate in interiorul unui chihlimbar. Specialistii sustin ca acestea au 230 de milioane de ani vechime si sunt extrem de bine conservate.

Oamenii de stiinta au analizat, cu ajutorul microscopului, peste 70.000 de picaturi de chihlimbar gasite in partea de nord-est a Italiei si au descoperit in interiorul lor doua capuse si o musca.

Acestia sustin ca insectele au trait in timpul perioadei Triasice, in urma cu 230 de milioane de ani si ca au cu 100 de milioane de ani mai mult decat cele mai vechi insecte gasite in interiorul unui chihlimbar.

David Grimaldi, directorul Muzeului American de Istorie Naturala din New York, a declarat ca, desi au fost gasite insecte si mai vechi, in interiorul rocilor, aceasta descoperire este extrem de importanta deoarece cele doua capuse si musca au fost extrem de bine conservate.

"Acesta este marele avantaj al chihlimbarului. Faptul ca poti face comparatii detaliate cu speciile care traiesc in prezent", a explicat Grimaldi.

Cercetatorii au comparat capusele antice cu descendentii lor din ziua de azi si au observat ca, in afara de faptul ca au mai putine picioare si mici diferente la nivelul gurii, sunt identice.

"Acest lucru este surprinzator, deoarece lumea s-a schimbat foarte mult in ultimele 230 de milioane de ani. Pe vremea aceea existau un singur continent urias, cativa dinozauri si nu erau plante cu flori. Cel mai probabil capusele de atunci traiau in copaci", a mai declarat Grimaldi.

Derek Briggs, directorul Muzeului de Istorie Naturala Yale Peabody, a caracterizat aceasta descoperire drept "incitanta" si a precizat ca ar putea ajuta oamenii de stiinta sa afle cum a evoluat viata pe usccat.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.
Regulament forum: You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.


Forum Jump: